Al meer dan 10 jaar ervaring.
Home › Volwassenen & ouderen

Volwassenen & ouderen

Ergotherapie is paramedische zorg, net als fysiotherapie of logopedie. Ergotherapeuten stellen mensen in staat om opnieuw hun dagelijkse activiteiten uit te voeren als dat niet meer lukt door lichamelijke of psychische problemen. Dit kunnen simpele handelingen zijn als eten en aankleden, maar ook meer complexe handelingen die te maken hebben met revalidatie, terugkeer naar huis na een ongeluk en/of het opnieuw leren ordenen van gedachten, concentratie vergroten, het leren omgaan met de vermoeidheid, het zelfstandig thuis blijven wonen als lichamelijke beperkingen zich voort schreiden of als de dementie zich meer laat zien.

Petra, Marieke, Marieke, Laura en Renske proberen u zo goed mogelijk van dienst te zijn bij uw vragen die bij de ergotherapie horen. Wij geloven en zijn ervan overtuigd dat ergotherapie 1ste lijn u uw zelfstnadigheid, uw bewustwording, uw inzicht in uw eigen mogelijkheden om uw doel te bereiken zal vergroten. Voor ons is het zeer belangrijk dat u uw eigen regie blijft behouden of weer opnieuw in handen krijgt, dat noemen ze het vergroten en behouden van zelfmanagement. Hierbij zullen wij, daar waar gewenst, altijd uw partner, mantelzorger en/of andere hulpverleners betrekken en, met uw toestemming, daar waar mogelijk is overleggen.

 

Verschillende aandoeningen

Hieronder proberen wij u een zo volledig mogelijk idee te geven van de verschillende aandoeningen wij behandelen in de thuissituatie en welke verschillende vragen wij kunnen behandelen. Dit laatste is ook te lezen bij 'voor wie is ergotherapie'?

Ergotherapie en de ziekte van Parkinson en aanverwante vormen
Ergotherapie en MS
Ergotherapie en dementie, de mantelzorger
Ergotherapie en longaandoeningen
Ergotherapie en Oncologie
Ergotherapie en CVA, TIA
Ergotherapie en valincidenten
Ergotherapie en spier – gewrichtsproblemen (artrose, reuma, FM)
Ergotherapie en chronisch vermoeidheid (CVS/ME)
Ergotherapie en chronisch pijn
Ergotherapie en cognitieve problemen
Ergotherapie en palliatieve zorg
Ergotherapie en scootmobieltraining/electrische rolstoeltraining
Ergotherapie en zithouding, werkplek
Ergotherapie en voorzieningen en/of hulpmiddelen
Ergotherapie en psychiatrische aandoeningen
Ergotherapie en PPEP4ALL : Patient en Partner Educatie Programma voor alle chronische aandoeningen

Ergotherapiepraktijk ten Boom © 2019