Al meer dan 10 jaar ervaring.
Home › Revalidatie

Revalidatie

PRNL Doetinchem

Heeft u last van langdurige pijn, vermoeidheid of een burn-out? Kunt u niet meer werken en sporten of heeft u een ander probleem in uitvoer van dagelijkse activiteiten? Bent u al bij verschillende artsen geweest en weet u echt geen oplossing meer? Dan kan een revalidatietraject u misschien helpen.

 

Met onze praktijk voor ergotherapie zijn wij aangesloten bij PRNL, wat staat voor Poliklinische Revalidatie Nederland.

Bij poliklinische revalidatie bekijkt een team van zorgprofessionals uw klacht vanuit meerdere invalshoeken. Door deze integrale aanpak pakken we samen met u uw klachten aan. We richten ons hierbij op de uitvoer van dagelijkse activiteiten. Met als doel uw leven weer in balans te krijgen.

Onze revalidatiezorg staat onder de supervisie van een revalidatiearts. Dat is medisch gezien een vertrouwd idee. De revalidatiearts werkt met een team aan zorgprofessionals waaronder een fysiotherapeut, een diëtist, ergotherapeut, maatschappelijk werker en psycholoog. Welk team er met u aan de slag gaat bepaalt de revalidatiearts. Dit nadat hij samen met u uw ziektebeeld goed in kaart heeft gebracht.

Voor meer info: http://prnl.nl/

 

Cursus PPEP4All voor cliënten


Voor deze cursus heeft Petra ten Boom de cursus gevolgd om trainer te worden, zij doet deze cursus in samenwerking met Kim Boerakker Fysiotherapeut www.depraktijk-fysiotherapie.nl en Anne Wilbrink fysiotherapeute www.fysio-willinkwassink.nl

“Je krijgt wat… Je hebt wat…. Je moet er mee leren leven….!” Maar hoe?

Het Patiënt en Partner Educatie Programma voor Alle chronische ziekten (PPEP4ALL) kan u handvaten bieden!

Het PPEP4All is een zelfmanagement programma voor mensen met een (chronische) ziekte zoals Parkinson/Parkinsonisme en voor zijn of haar ‘partner’/mantelzorger. Het vormt een aanvulling op de medische behandeling waarin er vaak weinig tijd, ruimte en aandacht is voor de psychische en (psycho)sociale gevolgen van Parkinson op het dagelijkse leven. De cursus verloopt in 2 groepen: een mantelzorgers/partners groep en een patiëntengroep, die gelijktijdig in aparte ruimten plaatsvinden.

Ervaart u ook dat u graag meer de regie over uw eigen kwaliteit van leven wil (her) nemen? Ervaart u ook dat u graag wat meer tijd zou willen en mogelijkheden zou willen bespreken voor bepaalde problemen? Ervaart u ook dat u graag dingen zou willen veranderen maar niet zo goed weet hoe dit te doen? Op al deze vragen ontstaat tijdens de PEPPcursus een antwoord voor u

Patiëntenervaringen

“Door het PPEP heb ik meer inzicht gekregen in mijn doen en laten en mijn manier van reageren. Zo ben ik me bewust geworden, dat ik problemen soms vererger door verkeerd te reageren en dan wordt het een negatieve spiraal. Medepatiënten hielden mij een spiegel voor. Er waren ook veel raakvlakken. Medepatiënten vertelden bijvoorbeeld dat ook zij sinds ze een chronische ziekte hebben sneller geëmotioneerd reageren op kleine dingen. Door hun verhaal kan ik dit van mezelf beter accepteren. Ik probeer nu ook anders met de ziekte om te gaan. Als ik en mijn vrouw de cursus niet gevolgd hadden waren we denk ik nu nog steeds aan het aanmodderen…”

“De PEPP cursus geeft je steun in wat je moet en kunt doen om het leven zo aangenaam en nuttig mogelijk te maken”.

Voor meer informatie : www.ppep4all.nl

 

Ergotherapiepraktijk ten Boom © 2019